Путин посъветва руснаците: Карайте вече само „Лада“

NetNews

Чуждите коли ги няма, има руски – това е посланието на руския президент Владимир Путин към официални лица в четвъртък по време на среща с ръководители на производствени предприятия, съобщи държавната информационна агенция ТАСС, пише „Политико“.

„Министерствата, агенциите и управлението на делата поискаха да продължат покупките, да наблегнат всъщност на автомобилите чуждестранно производство, да продължат тази практика“, каза Путин. „Казах, че това трябва да бъде абсолютно изключено и всички служители в страната трябва да карат родни коли“.

Руският автомобилен пазар пострада през последните години, наранен под тежестта на санкциите и международни компании, които се оттеглят от пазара. Производители на автомобили като Volkswagen, Mercedes-Benz и Nissan преустановиха работата си в Русия заради войната на Кремъл срещу Украйна, оставяйки повече място на пазара за руски марки.

Преминаването към шофиране на домашни автомобили ще бъде „по-скромно от преди“, призна Путин, но каза, че това е нещо добро.

„Всички наши служители са прекрасни, но те трябва да осъзнаят, че трябва да се стремим да развиваме местни марки автомобили и други местни продукти“, каза Путин.

„Лада“ е най-емблематичната марка автомобили в Русия – въпреки че самият Путин е забелязван в по-луксозната руска марка „Аурус“.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

ЦСКА "катастрофира" в Румъния

Отборът на ЦСКА отпадна безславно от Лига на конференциите, след като допусна второ поражение от румънския Сепси. И във втория мач, който се игра в Румъния, българският тим загуби с 0:2 и така с общ резултат 0:4 приключва рано-рано европейската си авантюра. Футболистите на Нестор Ел Маестро показаха своята слабост […]