Пълен комплект медали извоюваха ученици от ямболското ОУ „П. Р. Славейков” на „Математика без граници”

NetNews 1

Три златни, 9 сребърни и 21 бронзови медала завоюваха възпитаници на ОУ „П. Р. Славейков” – Ямбол от зимния кръг на турнира „Математика без граници”. Поредният успех на младите математици от ямболското училище идва в конкуренция с над 18 хиляди участника от 22 страни.

Ученици от ОУ „П. Р. Славейков” – гр. Ямбол отново потвърдиха високото ниво на подготовка в училището със силното си представяне на зимният кръг от 10-то издание на турнира „Математика без граници”. Общо 33 медала – златни, сребърни и бронзови са атестацията за работата на учениците и техните преподаватели в ОУ „П. Р. Славейков”.

Успехът идва на фона на конкуренция от общо 18 700 участници от 22 страни в целия свят: Австралия, Азербайджан, България, Виетнам, Естония, Индонезия,  Казахстан, Канада, Малта, Нигерия, Полша, Румъния, Русия, Република Северна Македония, Словения, Сърбия, Тайван, Туркменистан, Узбекистан, Украйна, Филипините и Черна гора.

От екипа на ямболското училище изказват поздравления на своите възпитаници за постигнатите резултати. И учители, и ученици са амбицирани да потвърдят успеха си и на предстоящия пролетен кръг на престижния турнир.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

One thought on “Пълен комплект медали извоюваха ученици от ямболското ОУ „П. Р. Славейков” на „Математика без граници”

  1. Не лъжете децата, че това е математика!
    Това е масовка с раздаване на медали на килограм.
    Колко от всички медалисти са преминали във втори кръг на олимпиадата по математика на МОН?
    А колко (ако има преминали във втори кръг на олимпиадата по математика на МОН) са постигнали поне 15 т. на втрои гръг?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

500 млн. лева ще струва на държавата ремонтът на 100 км магистрали

Снимка: АПИ Около 100 км от тези участъци, на които са извършени проверките на “Хемус”, “Марица”, “Тракия” и Северната скоростна тангента, ще трябва да им се направят ремонти. Това ще струва на държавата около 500 млн. лева, заяви  председателят на управителния съвет на АПИ инж. Венцислав Ангелов пред bTV. Още […]