Първанова: Егото на Костов вкара ДПС в управлението на страната

NetNews

Към днешна дата марката НДСВ е натрупала много негативи и един кризисен пиар на партия, която губи позиции в българската политика. Спокойно би могло да се използва една такава тактика, да се закачи НДСВ към ИТН и да се получи разочарование. Интерпретацията може да бъде такава. Такъв беше случаят и с прикачването на ДПС към различни политически проекти, за да може тежестта на ДПС да срине всеки един нов опит за създаване на нова партия. Това коментира бившият лидер на НДСВ д-р Антония Първанова в ефира на "Честно казано с Люба Кулезич" по Евроком.

"Ако навремето се бяха съгласили от ОДС да направят коалиционно правителство с НДСБ, и тогава ако бяхме работили разумно, а не с обида от решението на Иван Костов, нямаше да има първото правителство с участие на ДПС, както и Тройна коалиция. България щеше да се развие по различен път. Егото на Иван Костов попречи на сключването на такава коалиция. Аз присъствах на тези разговори, знам как се развиха, какво беше предложението и защо Надежда Нейнски отказа подписването на такова споразумение", каза още д-р Първанова.

"Всички анализатори и политолози коментират и се опитват да намерят интерпретации за решението за проектокабинета. В кризисна ситуация винаги се проявяват истинските характери. Вижте какво се прояви откакто Трифонов обяви намеренията си – жални писъци от ГЕРБ", каза оше тя.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

ЦИК: Борисов и кметът на Благоевград остават депутати

Въпреки че не желаят, кметът на Благоевград Илко Стоянов и председателят на ГЕРБ Бойко Борисов остават депутати. Това реши ЦИК на заседанието си тази вечер. Преди гласуването членовете на ЦИК спориха около това дали Комисията има правомощия да разреши на избран депутат да се откаже от мястото в парламента. След […]