Радев към кмета на Цариброд: Бих искал българите в Сърбия винаги да бъдат връзката в отношенията ни

NetNews

Актуални въпроси, свързани с българското национално малцинство в Цариброд, Република Сърбия, обсъди президентът Румен Радев на среща на „Дондуков“ 2 с кмета на общината Владица Димитров и председателя на Общинския съвет Зоран Джуров, съобщиха от президентството. По време на разговора държавният глава подчерта своите отлични впечатления от официалната си визита в Република Сърбия през 2018 г., състояла се по покана на президента Александър Вучич. В рамките на посещението двамата президенти бяха в Цариброд, където се срещнаха с представители на българското национално малцинство.

Вашето посещение даде подчертано положителен тласък за разрешаването на въпроси, които са в интерес на българската общност в Цариброд и допринасят за развитието на двустранните ни отношения, подчертаха кметът и председателят на Общинския съвет. Двамата посочиха необходимостта от продължаване на това ползотворно сътрудничество с президентската институция и изразиха готовност за още по-интензивни контакти. Бих искал българите в Сърбия винаги да бъдат връзката и духовния мост в развитието на отношенията между нашите две страни, защото сътрудничеството между близки и съседни държави става все по-важно, подчерта президентът. Той допълни, че разчитаме на поетия ангажимент от сръбските власти и лично от президента Вучич държавата да продължи да осигурява условия за упражняване на политическите, културните и образователните права на българското национално малцинство в съответствие с най-добрите европейски практики.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Звезда пипна мистериозна болест, сваля по килограм на ден

Мистериозна болест пипна баскетболната звезда на Кливлънд Кавълиърс Лари Нанс – младши. През последните 10 дни той е свалил 10 килограма от теглото си заради постоянно гадене и повръщане, а лекарите още не могат да установят какво му е. Играчът е дал отрицателен тест за коронавирус след първите симптоми, но […]