Разболелият се шеф на Трето РУ в Пловдив и други трима от задържаните искат да излязат на свобода

NetNews

Пловдивският апелативен съд ще заседава днес по жалбите срещу постоянния арест на директора на Трето РУ в Пловдив Самуил Хаджиев и полицая Атанас Качаков, задържани след акция от миналата седмица на прокуратурата и „Вътрешна сигурност“ към МВР. Решението на Oкръжния съд да бъдат оставени в ареста обжалват и другите двама задържани – Даниел Димитров и Симеон Иванов.

Според прокуратурата полицейският началник заедно със своя подчинен са се приготвяли да присвоят 500 кг марихуана от производител, разполагащ с необходимите разрешителни, като двамата са отишли в склада му, който е извън територията на управлението, с личните си автомобили.

В събота Oкръжният съд прие, че въз основа на събраните до момента доказателства не е налице участие на Хаджиев и Качаков в опит за кражба. Пак тогава адвокатът на Хаджиев Димитър Марковски заяви, че при посещението на склада в асеновградското село Болярци е бил и директорът на областната дирекция на МВР старши комисар Йордан Рогачев.

Рогачев от десетина дни е в болнични, а вчера беше извикан на разпит. От своя страна, след ареста си, Хаджиев се е почувствал зле здвавословно и е сменил килията с болнична стая, предаде TrafficNews.

Срещу арестувания директор на Трето РУ има още две обвинения – за оказване на влияние върху подчинена дознателка, за да бъде претърсена базата на пловдивска фирма, без да има основание за това, както и за неспазване на мерките за съхранение на боеприпаси.

Обвинението срещу другия полицай Атанас Качаков и двамата цивилни Симеон Иванов и Даниел Димитров е за отвличане и побой на дилър на наркотици.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Огнище на коронавирус "пламна" в социален дом в Русенско

Огнище на коронавирус е регистрирано в Центъра за настаняване от семеен тип за възрастни хора с умствена изостаналост в русенското село Брестовица, съобщиха от Областния оперативен щаб в Русе. Става дума за осем обитатели на социалното заведение и един служител. От щаба информираха, че се извършва епидемично проучване. Източник fakti.bg […]