Разкриха кога ще покажат новата по-мощна Lada Niva

NetNews

Lada Niva е един от най-дългогодишните модели на автомобилният пазар, който макар често да бъде рекламиран като нов, всъщност остава почти непроменен вече над 40 години. Сега руснаците обявиха, че ще видим поредната нова версия на познатия всъдеход, като този път тя ще носи името Sport. Очаква се модификацията дебютира на 22 септември тази година или поне така разкриват източници запознати с плановете на АвтоВАЗ.

Lada Niva Sport може да се отличи с ново оборудване, което включва различни прагове, шнорхел, допълнителен въздухозаборник на капака и подсилени спирачки. Промени има и в салона, където се е появил друг лост на скоростната кутия, както и седалки с по-голяма странична опора и трицветна тапицерия.

Двигателят също ще бъде различен. Вместо 1,7-литров двигател, „спортната“ Niva Legend ще задвижва 1,8-литров агрегат с мощност 122 к.с., информация която беше потвърдено от ръководителя на АвтоВАЗ Максим Соколов. Известно е също, че обикновената Niva ще получи 1,6-литров осемклапанов ВАЗ-11182, който във версия с 90 конски сили се поставя на Lada Granta и Vesta. Екземпляри с такъв двигател вече са били подложени на тест. Соколов отбеляза, че той е „завъртян по различен начин“, което би трябвало да доведе до намаляване на шума в купето.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Тайни договорки между Русия и България за "Турски поток"

Антикорупционният фонд разкрива кой и как се е договарял тайно и в нарушение на закона с кандидат-изпълнители на проекта „Турски поток“ през България през 2019 година. На страницата си във „Фейсбук“ неправителствената организация публикува документи от хакнатата поща на руския политик и герой в няколко корупционни скандала Александър Бабаков. Той […]