Разнобой! ЕС няма да реши за таван на цената на газа на срещата на върха

NetNews

Европейските лидери, които ще се събират днес и утре в Брюксел за срещата на върха на блока, няма да решават за налагане на таван на цените на газа, но могат да наредят на ЕК да проучи въпроса. Това каза еврокомисарят по икономиката Паоло Джентилони, цитиран от Ройтерс.

Ако бъде постигнато споразумение между страните членки, ЕК ще действа много бързо, за да анализира възможностите, заяви той пред репортери на Асоциацията на чуждестранната преса в Рим. Джентилони добави, че ще е трудно да се направят, каквито и да е прогнози относно сроковете за взимане на решение.

Цените на енергията в Европа достигнаха рекордно високи стойности тази година след инвазията в Украйна на Русия, която е водещият доставчик на газ. Лидерите на ЕС се събират, за да обсъдят шестия пакет санкции срещу Русия, който включва и ембарго върху руския петрол.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Нов имотен сегмент привлече инвеститорите

Световните инвестиции в търговски имоти са се увеличили с 34% на годишна база до 282 млрд. USD през първото тримесечие на 2022 г., сочат данните на консултантската компания CBRE. Инвестициите са нараснали с 47% в Северна и Южна Америка, 25% в EMEA и 5% в Азиатско-тихоокеанския регион. През изминалите 6 […]