Рамазанов спечели първи медал за България на световното по борба в Белград

NetNews

Рамазан Рамазанов е първият медалист за България на световното първенство по борба в Белград, след като националът в свободен стил стигна до бронзово отличие в неолимпийската категория до 70 кг., предава БТА.

Рамазанов срещна на финала за 3/5 място Ерназар Акматалиев от Киргизстан, който печели медали на две поредни световни първенства. На третото той обаче отстъпи на българския национал. Схватката започна с две точки на Рамазанов, който взе рано преднина и завърши с предимство първата част на схватката.

Европейският вицешампион добави към актива си и движение за четири точки, което допълнително увеличи шансовете му за успех. Акматалиев спечели късно четири точки срещу българския национал за 4:6, но Рамазанов отговори с още две и затвори схватката.

По-рано в турнира Рамазанов надви последователно Перман Хомадов (Туркменистан) с 11:0, Даниел Антал (Унгария) с 15:4 и Амир Хусен (Египет) с 10:2. До полуфиналите той бе най-резултатният борец в категорията, но там българският национал отстъпи с 2:13 на Амир Яздани (Иран).

Утре и Георги Вангелов ще има шанс да се бори за бронз, но през репешажи в олимпийската категория до 57 кг.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Два гола на Назон донесоха победа на ЦСКА София над ЦСКА 1948

ЦСКА постигна втора поредна шампионатна победа след домакински успех с 2:0 срещу ЦСКА 1948 в 9-ия кръг на efbet Лигата. Дюкенс Назон отбеляза и двата гола за „червените“, които с успеха събраха 15 точки и се изкачиха на четвърто място в класирането. ЦСКА 1948 остава седми с 13 точки, но […]