Рашков: 30-40% от парите са „Хемус“ са отивали в касата на ГЕРБ

NetNews
Рашков: 30-40% от парите са "Хемус" са отивали в касата на ГЕРБ

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вътрешният министър Бойко Рашков, който беше разпитан от Софийската градска прокуратура, твърди, че към касата на ГЕРБ са били отклонявани средства от магистрала „Хемус“.

Още по темата

29 дек 2021 12:14

147

„Между 30 и 40% от парите – 50-60 или 70-80 млн. лв., превеждани авансово на представяли се за строители на АМ „Хемус” са се насочвали към политическа партия ГЕРБ. Затова са тези сложни конструкции, направени по време на упралението им“, отсече той.

Рашков е категоричен, че не всички средства са отивали за строителството на участъци от магистралата. Той настоа, че работа на органите на досъдебното производство да докажат докрай какво точно се е случвало.

„Данните, с които се разполага, са от 2018 – 2019 г. до началото на миналата година. Говорим за лот 5, с който Прокуратурата главно се занимава, но не обръща внимание на няколко други материала, които са били обект на проверка в друга наша служба, приключени са и са изпратени на Прокуратурата със становище да започне досъдебно производство. До момента нямаме отговор дали е взето решение по този въпрос и какво е то“, поясни Рашков.

„Нямам доверие на прокуратурата. Ако кажа всичко, тази информация ще отиде директно към Борисов, който може да се окаже техен клиент след време“, завърши Рашков.  .


 

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

В здравеопазването и енергетиката се генерирали непрекъснати кризи

Два сектора трябва да бъдат наблюдавани отблизо от премиера – „Здравеопазване” и „Енергетика”, тъй като не генерират постоянни кризи. В единия от тях – енергийния, има заложени мини. Това заяви съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов пред Нова телевизия. Според Атанасов е „абсурд” председателят на КЕВР Иван Иванов да участва в […]