Реал Мадрид се доближава до върха в Ла Лига

NetNews

Шампионът Реал (Мадрид) спечели трудно с 1:0 при визитата си на Валядолид в мач от 24-ия кръг на Ла Лига и съкрати разликата до 3 точки от актуалния лидер Атлетико (Мадрид), който обаче остава с мач по-малко. Единствения гол за "кралете" реализира Каземиро (65).

Домакините започнаха по-добре срещата и вратарят на гостите Тибо Куртоа трябваше да се намесва решаващо в 7-ата минута при удари на Ореяна и Янко. Минута по-късно белгийският страж направи ново спасяване, отразявайки удар на Алкарас.

В 11-ата минута Кике падна в наказателното поле на гостите, претендирайки за дузпа, но съдията Куадра подмина ситуацията. Мариано Диас се разписа пък в 23-ата минута за "белия балет", но попадението не бе зачетено заради засада. Осем минути по-късно той отново прати топката в мрежата на домакините, но и в този случай гол не бе регистриран заради засада.

Играчите на Зинедин Зидан имаха превъзходство до края на първата част и в 39-ата минута Тони Кроос центрира от фаул в наказателното поле, а Каземиро бе оставен непокрит и отправи удар с глава, но неточно в аут.

Десетина минути след почивката Валядолид направи голям пропуск. Ферлан Менди се опита да комбинира с колега в отбраната, но сбърка и топката се озова на крака на Фабиан Ореяна, който от упор шутира, но Куртоа спаси.

В 65-ата минута Тони Кроос центрира от пряк свободен удар и Каземиро се разписа отблизо с глава във вратата на Жорди Масип. Валядолид се опита да отвърне на удара и в 75-ата минута Вайсман падна в наказателното поле на Реал след съприкосновение с играч на съперника, но съдията не посочи бялата точка. До края на се стигна до други попадения и "кралете" си тръгнаха с трите точки.

След четвъртата си поредна победа за първенство Реал събра 52 точки на втората позиция и е на 3 зад лидера Атлетико. Валядолид остава на предпоследно място с 21 точки.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Неочаквана полза от оралния секс

Звучи доста неочаквано, че занимание като орален секс от страна на жената, може да оказва благотворно влияние на нормалното развитие на бременност Човешката цивилизация винаги е приписвала божествени свойства на мъжкото семе. За спермата е известно, че притежава много полезни свойства. А ново научно изследване твърди, че към тях трябва […]