Рекорден дефицит на най-богатата икономика в Европа

NetNews

Рекорден дефицит отчете Швейцария за 2020 г. в размер на 17.6 млрд. USD. „Федералният бюджет затваря 2020 г. с рекорден дефицит. Той може да се обясни с пандемията, предизвикана от коронавируса. От една страна федералното правителство получи по-малко доходи в резултат на икономически спад, а от друга – понесе големи разходи с цел смекчаване на икономическите последствия“ се казва в прессъобщение на правителството. Прогнозите бяха за бюджетен излишък в размер на 382 млн. USD.

По предварителни оценки на швейцарските власти, през 2021 г. бюджетният дефицит ще е над 22 млрд. USD. Голяма част от тези средства – близо 19 млрд. USD, ще бъде насочена към преодоляване на негативите предизвикани от пандемията.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Васил Божков призова за коалиция с партията на Слави Трифонов

"Много от целите на Българско лято и ПП "Има такъв народ" съвпадат. Политиките също. Предлагаме участие с общи листи на избори 2021. Слави, ако наистина искаш да спасим България-да се обединим". Това заяви изненадващо в социалните мрежи бизнесменът Васил Божков. Политическата сила "Българско лято“ не можа да се регистрира в […]