Необходими продукти:
4 големи глави лук
60 г шунка
1 яйце
40 г сухари
1 скилидка чесън
сол
Начин на приготвяне:
Сложете касерола с вода на котлона да заври, пише actualno.com. Когато водата заври, сложете обелените глави лук цели. Намалете силата на огъня на половина и варете 20 мин. След това извадете главите лук и ги потопете за кратко в студена вода.
В купа смесете съставките за пълнежа. Шунката нарежете на ситно. Разбъркайте всичко.
Разрежете луковиците на половина и с лъжичка внимателно махнете част от вътрешните люспи на лука, за да се получат кошнички. Напълнете ги със сместа и запечете за 30-40 минути на 180 градуса.
Малко преди края на печенето може да настържете кашкавал.