Рецепта за вечеря: Тортила с пилешко и зеленчуци

NetNews

Необходими продукти:

1 с.л. зехтин

1/4 c. сок от лайм

2 ч.ч. кимион

1/2 ч.ч. червен пипе

1 кг пилешки гърди

сол

черен пипер

2 чушки, нарязани на тънко

1 голяма глава лук, нарязан

Тортили, за сервиране

Начин на приготвяне:

В голяма купа разбъркайте масло, сок от лайм, кимион и червен пипер. Подправете пилето със сол и черен пипер, след това добавете в купата и подхвърлете, за да покриете. Оставете да се маринова в хладилника поне 30 минути до 2 часа.

Когато сте готови за готвене, загрейте останалата супена лъжица масло в голям тиган на умерен огън. Добавете пиле и гответе до златисто и гответе до 8 минути на страна. Оставете да си починете 10 минути, след това нарежете на ивици. Добавете чушки и лук в тиган и гответе, докато омекнат, 5 минути. Добавете пилешкото и разбърквайте, докато се смесят. Сервирайте с тортили. Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/recipes/pile-i-zelenchuci-zaviti-s-tortili-idealna-recepta-za-u-doma-news_1563169.html © Actualno.com

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Каракачанов се качи на Су-25 в авиобаза „Безмер”, за да тества боеспособността на ремонтираните самолети

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов днес бе в Авиобаза „Безмер”, за да се провери възможностите на ремонтираните самолети Су-25. Военният министър се качи на борда на един от бойните самолети, за да се убеди лично в боеспособността му. „Преди две години бяхме пред перспективата да нямаме нито един самолет Су-25, […]