Рецепта на деня: Бурания с лапад

NetNews
Необходими продукти:

пресен лук – 1 връзка

лапад – 1 връзка

кисело мляко – 1 кофичка (400 г)

чесън

сирене

олио

масло

джоджен – пресен, може сух

яйца – 2 бр.

Начин на приготвяне:

Измивате връзка пресен лук и лапад, почиствате и режете на не много дребно.

Сгорещявате две-три лъжици олио и мъничко масло, пускате първо лука да омекне при непрекъснато бъркане и след това и лапада. Слагате няколко листа див чесън и пресен джоджен.

Посолявате и слагате кофичка кисело мляко, бъркате, оставяте на слаб котлон да къкри малко и добавяте две яйца. Бъркате кашата за стягане на яйцата.

Изключвате котлона и прибавяте натрошено сирене, количество по желание, и черен пипер.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Трайчо Трайков: Преговорите с „Газпром” крият нови рискове, а не по-ниски цени

Първият и най-важен риск е, че сега е война, а това е оръжие. Въпросът е колко разумно е да си го държиш до слепоочието и да разчиташ, че няма да бъде натиснат спусъкът. Вторият немаловажен риск е отношенията между страните във връзка с изпълнението на договора. Така бившият министър на […]