Рецепта на деня: Зимна пърженица с месо и туршия

NetNews
Необходими продукти:

царска туршия /камба, морков, карфиол, зеле, чушки, скилидки чесън, зелен домат/

парче праз

свинско месо
яйца по желание

чубрица

черен пипер

Количествата са по ваше желание.

Начин на приготвяне:

Нарязвате месото и туршията на еднакви парчета, а праза на кръгчета

В тиган слагате първо месото. Ако е шарено оставете да пусне мазнината си, ако обаче е по-сухо и започне да ви залепва, налейте олио.

Готовото месо го вадите и в мазнината изсипвате туршията и праза. Запържете минута-две най-много.

Връщате месото и поръсвате с добре стрита чубрица, черен пипер и разбърквате няколко пъти.

Ако искате ястието да стане по-хранително, чукнете едно-две яйца, пише svetlalola.blogspot.com.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Канада върна санкциите за турбините от "Северен поток"

Канадските власти възстановяват санкциите срещу руските турбини на газопровода „Северен поток“, съобщиха министърът на външните работи Мелани Джоли и министърът на природните ресурси Джонатан Уилямс, цитирани от АП. „Канадското правителство реши да отмени временното разрешение, издадено за връщане на турбини, ремонтирани в завода на Siemens в Монреал, в Германия“, се […]