Рецепта на деня: Лимецови хлебчета с песто

NetNews

Необходими продукти:

  • бяло брашно 600 грама
  • брашно от лимец 600 грама
  • вода 300 мл
  • захар 1 супена лъжица
  • сол 1 1/2 чаена лъжица
  • мая 1/2 кубче
  • песто 2 супени лъжици

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от рецептата за хлебчета с брашно от лимец и песто е подготовката за квас. В 300 мл топла вода добавете захарта, солта, 1 супена лъжица от брашното и ½ кубче прясна мая и оставете на страна, докато сместа удвои два пъти обема си и втаса.

Пресейте брашното в голяма купа и втасалата мая. Добавете и приготвеното песто. Омесете тестото, намажете го с олио, покрийте го с целофаново фолио и го оставете да втаса на топло. След като тестото втаса го премесете отново.

От премесеното тесто оформете хлебчета с желания от вас размер, поставете ги в голяма тава, в която предварително сте поставили хартия за печене, като ги поставите на по-голямо разстояние едно от друго, за да не залепнат едно до друго при печене. Поставете хлебчетата в студена фурна, след което включете фурната на 180 градуса за около 25-30 минути, докато хлебчетата с брашно от лимец и песто, приготвени с мая, придобият апетитна коричка, пише trafficnews.bg.

Поставете оценка:

Оценка от 0 гласа.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

БСП дава оценката си за 100-те дни на кабинета "Петков"

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg Присъствено заседание на Националния съвет на БСП в централата на партията на ул. „Позитано“ 20 ще се проведе днес, съобщиха от пресцентъра на левицата. На него членовете на пленума ще приемат оценка на 100-те дни коалиционно управление и позиция по актуализацията на държавния бюджет за 2022 […]