РЗИ налага карантина на Ники Митов, той отказва

NetNews

Треньорът на Хебър Николай Митов трябва да бъде под 10-дневна карантина, настояват здравните власти в Пазарджик. Той е дал положителен тест за коронавирус. Наставникът на отбора от Втора лига обаче твърди, че не е болен и няма никакви симптоми.

Мотивите на здравните власти са свързани с фалшивия резултат от антигенен тест, който на 2 април показал COVID-19, твърди "Марица".

На Митов е бил направен веднага PCR тест, дал впоследствие отрицателен резултат. Заради приравняването на двата вида тестуване обаче РЗИ иска да го постави под карантина, вземайки формално за меродавен първия резултат.

Малка подробност е тази, че достоверността на бързите тестове едва надхвърля 50-те процента, докато при PCR-те имат над 98% надеждност.

Освен това от Хебър твърдят, че всъщност става дума за лабораторна грешка.

Още от януари Николай Митов има удостоверение от лицензирана лаборатория за наличие на антитела, които е придобил след прекаран по време на зимната ваканция COVID-19.

От Хебър вече са изпратили официален протест по казуса и чакат становище по компетентност.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Отново Великден в хватката на COVID-19

Милиони хора по света започнаха дългия Великденски уикенд при строги ограничения заради коронавирусната пандемия. Това се случва за втори път от началото на пандемията миналата година, отбелязва Франс прес. В Европа, преживяваща трета вълна на пандемията, цяла Италия е категоризирана като червена зона (зона с висок риск на разпространение на […]