РЗИ: Напълно спазен е протоколът при ваксинацията на починалата 57-годишна жена

NetNews

57-годишната жена от Йоаким Груево, която почина часове след поставяне на ваксина на „AstraZeneca” се е колебаела дали да се ваксинира. Заради хроничните ѝ болести, личният ѝ лекар я е изпратил на кардиолог. Жената е посетила д-р Мария Ганчевеска, където ѝ е направено ЕКГ и ехография. На съседи тя е разказала, че са ѝ препоръчали ваксинация, имало е налични медикаменти и затова се е имунизирала.

„Абсолютно е спазен протокола и колегите са постъпили професионално. Много отговорно е преценено, че няма никаква пречка да се направи ваксинацията“, заяви директорът на РЗИ-Пловдив д-р Ваня Танчева-Манчева пред БТВ.

Тя е категорична, че взетото решение за спиране на ваксинацията с оксфордската ваксина е превантивно и има за цел да се уточни дали случая има причинно следствена връзка.

„Трябваше да се прецени кое е доброто и тъй като преди всичко мислим за здравето на хората взехме това решение. Единственият начин да се ограничи това заболяване е да се ваксинираме“, каза още Манчева.

От временно спряната партида на AstraZeneca в няколко страни в ЕС в Пловдив са поставени 4200 дози, като няма съобщени странични реакции.

Продължава изясняване на случая със смъртта на 57-годишната жена.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Биляна Йотовска отказала на "Игри на волята" заради пари

За малко да гледаме на екран Биляна Йотовска в „Игри на волята", но заради финансовия въпрос преговорите се провалили, пише novini.bg. „Още преди старта на първия сезон на предаването организаторите се свързаха с мен и получих покана за участие. Причината, поради която отказах, беше финансовата част. Иначе съм голям фен […]