Роботи прибират неправилно паркирани автомобили (ВИДЕО)

NetNews

Френската компания Multitract пусна в серийно производство специални пълзящи роботи, които могат да евакуират незаконно паркирани автомобили от най-тясното пространство.

Преместването на паркиран автомобил може да се превърне в скучна работа, особено в градски условия. Понякога няма място за поставяне на конвенционален репатрак пред или зад превозното средство. Но на помощ на служителите на общинската служба идват специалните роботи – нещо средно между камион, мотокар и сапьор.

Строго погледнато, те не са роботи, защото работят 100 процента по инструкции на човешки оператор, който ги управлява с дистанционно управление. Те се наричат ​​Easttract. Easttract има чифт релси и тава, която се плъзга напред като рампа. Има товароподемност 2500 кг. По-мощният модел TowTrack XL може да се справи с автомобил с тегло 3500 кг.

Може би след време такива машини ще могат да работят напълно автономно, а наказателните паркинги по света ще могат да удвоят броя на задържаните коли. Според компанията в по-голямата част от случаите машините се използват за евакуиране на неизправни автомобили от тесни улици. Но няколко малки града във Великобритания ги използват и за контрол на нарушителите на паркирането. Вижте повече.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Христо Иванов: Президентът се държи като в кампания и адвокатства на Русия

Според съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов президентът Румен Радев адвокатства на Русия и позициите му заплашват националния интерес на България. „Всеки път като видя колко се дразни президентът от това, че има редовно правителство, което следва нашите приоритети, се убеждавам, че сме на прав път. И като видя как […]