Роман Абрамович препоръчал Бенитес на Евертън

NetNews

Собственикът на Челси Роман Абрамович лично е препоръчал Рафаел Бенитес на приятелите си от Евертън Алишер Усманов и Фархад Мошири. Бенитес беше временен мениджър на Челси през ноември 2012 година до края на сезона. Той успя да изведе отбора до триумф в Лига Европа.

Евертън се спря на Бенитес за заместник на напусналия Карло Анчелоти, който пое Реал Мадрид. 61-годишният испанец подписа договор за три сезона и ще започне работа с тима на 5 юли. За последно Бенитес водеше китайския Далиен, но напусна през януари.

Назначаването му при “карамелите” предизвика негативни реакции, защото някои фенове на тима вече се обявиха срещу него. От една страна, те не го харесват заради миналото му на “Анфийлд”, пикът, от което е триумфът в Шампионската лига през 2005 година, а от друга, привържениците са гневни, след като през февруари 2007 той нарече Евертън "малко отборче".

Бенитес бе заплашван вече няколко пъти с банери. Един от тях бе окачен пред дома му и носеше надпис: "Знаем къде живееш, не подписвай". Испанецът и семейството му живеят в околностите от 2004 насам.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

2 юли 1949 г. Георги Димитров умира

На 2 юли 1949 г. Георги Димитров умира. Министър-председател на България става Васил Коларов. Видни съветски медици поставят диагнозата „сърдечна недостатъчност, чернодробна цироза, диабет, хроничен простатит”. Съществува хипотеза за политическо убийство на Димитров по указания на Сталин. Малко известен и засекретен факт е, че косата и мозъкът на Димитров са […]