Румен Петков в Ямбол: Тагарев и Денков лъжат скотски за базите на НАТО край града

NetNews

„Въпросът с базите е дълбоко принципен и без той да бъде оценен като генезис обществото няма да има ясна представа. В момента и Тагарев, и Денков лъжат по скотски начин парламента, че като се направи базата това ще помогне да се оправи инфраструктурата. Всеки гражданин на Ямбол трябва да си даде сметка, че с това изречение украинският слуга Тагарев и тоя безхаберник Денков казват, че ако няма американски бази в Ямбол те няма да пипнат инфраструктурата. Т. е. тях гражданите на Ямбол не ги интересуват”. Това заяви в Ямбол днес председателят на АБВ Румен Петков, който дойде за да подкрепи подписката срещу изграждане на бази на НАТО край града и да се срещне с кандидатите за общински съветници на коалиция „Левицата!”.

Според Петков управляващите лъжат и като казват, че построяването на базата ще подобри икономическия климат от гледна точка на хранително-вкусовата промишленост, консумация на земеделски продукти и услуги. „След като беше направена базата в Ново село, където идват основно американци, те не са купили един домат, едно шише минерална вода, защото тяхната практика е съвсем различна. Включително препаратите за почистване те ги вкарват от Щатите. И тука трябва да се даде ясен отпор, защото ако ние допуснем сега да бъдат изградени тези бази ще задълбочим недокомплекта в българската армия. Там ще отидат 150 млн. лв. минимум за изграждането на корпуси, без да си задаваме въпроса в какво състояние са комплексите, в които живеят нашите войници, а те са в катастрофално състояние. Сега имам повече от 20 процента недокомплект. И когато българските момчета видят, че държавата се грижи за чуждата армия, а не за българската, колко ще са желаещите да отидат да служат”, посочи Румен Петков.

По думите му, ако ямболии не излязат тук да спрат това безумие, „тази некоалиция гарантира небългари в неБългария”. Петков каза още, че подписката трябва да бъде разширена след този силен старт, който беше даден в Ямбол минимум и в съседните области. „И тази подписка трябва да бъде показвана. Тя няма да бъде видяна по Бтв или Нова телевизия, защото тях ръчно ги управляват от двете посолства. Наш е ангажимента от врата на врата, от уста на уста, както и през социалните мрежи, да покажем подписката на обществото”, допълни лидерът на АБВ.

Пунктът за събиране на подписи е разположен на ул. „Георги Раковски“ до подлеза. Той функционира всеки ден от 16.00 да 18.00 часа. Подписката ще продължи до средата на ноември, като при необходимост този срок може да бъде удължен.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Николай Денков: Синдикалните организации засега отказват да дойдат, така няма да решим проблемите в енергетиката

Днес повече от всякога имаме нужда от съгласие как да се развие българската енергетика през следващите 20 години, основано на реални факти и истински прогнози, а не на политически измислици и на нереалистични очаквания. Това заяви премиерът Николай Денков на брифинг в Министерския съвет, след като синдикалните организации и протестиращите […]