Румен Петков: Тайно от парламента кабинетът води преговори за още и по-скъпи самолети

NetNews

В резултат на водени зад гърба на парламента и обществото преговори, миналата седмица в кабината на министър-председателя е постъпило предложение от САЩ за нови осем самолета F-16 и то на по-висока цена от обявената и платена за предишната поръчка миналата година. Това съобщи пред медиите в Пловдив председателят на ПП АБВ Румен Петков, цитиран от actualno.com.

Въпросната кореспонденция не е официално заведена в деловодството на Министерството на отбраната посочи Петков и определи новината като откровено купуване на спокойствие от най-корумпираното в историята на България правителство на Бойко Борисов.

„Това е продължение на една престъпна политика към Българската армия, към сигурността на страната и към военновъздушните ни сили, която започна с един незаконен ремонт на самолетите L-39 и който се прикрива от Главния прокурор Иван Гешев.

След това – тази безумна сделка, за която платихме 3.5 млрд. за самолети, които ги няма и на чертеж и чиято доставка ще бъде забавена с обяснението “COVID-19 и форсмажорни обстоятелства“.

И сега, в резултат на преговори, водени зад гърба на парламента, ние сме получили ново предложение и настоявам министъра на отбраната незабавно да го оповести пред българските граждани.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Германци отвориха огромен завод при съседите

Германският Continental, който е сред световните лидери в производството на авточасти, отвори свои завод в Нови Сад. В него ще се произвежда електроника за автомобили. В новата производствена мощност на германската компания ще работят близо 500 души. Гepмaнcĸaтa ĸoмпaния имa и зaвoд и в гpaд Cyбoтицa. Там се правят инфopмaциoнни […]