Румен Радев и Клаус Йоханис обсъдиха енергийната и икономическата свързаност в региона

NetNews

Енергийната, транспортната и икономическата свързаност в региона, както и перспективите за членство на България и Румъния в Шенген обсъдиха в телефонен разговор президентът Румен Радев и румънския му колега Клаус Йоханис.
Възможността за разширяване на доставките на природен газ за Югоизточна Европа след въвеждането в експлоатация на междусистемната газова връзка между България и Гърция от началото на октомври т.г., бе основен акцент в разговора. Обща бе позицията, че подобряването на енергийната свързаност и сътрудничеството в тази сфера между България и Румъния е от ключово значение не само за двете държави, а и за региона. Това съобщават от прессекретариата на държавния глава.
Румен Радев и Клаус Йоханис обсъдиха и перспективите за скорошно присъединяване на България и Румъния към Шенгенското пространство, което ще допринесе за укрепване на сигурността в Югоизточна Европа и в рамките на ЕС.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Кой е новият британски крал?

В момента, в който кралицата Елизабет Втора почина, тронът незабавно и без церемония премина при най-големия ѝ син принц Чарлз, предаде БТА. ДПА предлага кратка биографична справка за него: – Новият британски крал Чарлз е роден в Бъкингамския дворец на 14 ноември 1948 г. – При раждането му за първи […]