Румен Радев при връчването на мандата към БСП: Показахте, че можете да търсите консенсуса

NetNews

Президентът Румен Радев връчи третия проучвателен мандат на БСП. Той беше приет от председателя на ПГ на БСП Георги Свиленски.

„В изпълнение на Конституцията на Република България възлагам на БСП да посочи кандидат за министър-председател. БСП успя да запази добрият тон в една сложна ситуация. Показахте, че можете да търсите консенсуса и да работите с останалите политически групи. Вярвам, че ценностите, които обединяват хората от левицата – мир, солидарност, свобода, са ценностите, които трябва да се ръководи всяко едно българско правителство“, обърна се държавният глава към Свиленски, който прие мандата, съобщават от Dariknews.bg.

„Все още нямаме кандидат за премиер. Първото, което ще направим е да сложим програмата, която изработихме преди две седмици на масата за разговори. Първи ще поканим „Продължаваме промяната“, защото тя е обединяващото между трите партии, но е и възможност за обновяване на отношенията ни с досегашните партньори в правителството“, коментира Нинова след получаването на мандата.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Гърдев: Очакваме програмата на БСП и номинирания за премиер

„Мандатоносителят държи ключа към съставяне на кабинет. Важен е и начинът на организиране на работата в коалицията. Очакваме програмата на БСП и тяхната номинация за премиер. Личността е важна, но тя трябва да бъде свързана със срокове, приоритети и цели. В консултациите несъгласията ще бъдат изгладени“. Това коментира за „Денят […]