Румънците се опасяват от повишение на цените заради войната в Украйна

NetNews

37,9 процента от румънците се опасяват от повишение на цените заради войната в Украйна, 30 на сто се страхуват, че Русия може да атакува страни членки на НАТО, а 7,5 процента смятат, че броят на бежанците ще се увеличи. Това показва проучване на частната компания за изследвания и маркетинг INSCOP по поръчка на News.ro.

На въпрос „Кой според вас е главният виновник за започването на войната в Украйна?“ 49,2 процента от анкетираните посочват Русия, 16,6 на сто – САЩ, 7 процента – Украйна, 5,2 на сто – НАТО, 2,6 процента – ЕС, 19,4 процента не знаят или не отговарят, предаде БТА.

Що се отнася до изхода от войната, 39,4 процента вярват, че Украйна ще бъде победител, 29,6 на сто смятат, че ще спечели Русия.

Според 64 процента от анкетираните решението за спиране на войната е Русия да се оттегли и да върне окупираните територии на Украйна. 24,1 на сто посочват, че Украйна трябва да направи определени отстъпки на Русия.

Данните са събрани между 15 и 22 септември чрез телефонни интервюта. Участвали са 1550 души от различни социално-демографски категории на възраст над 18 години. Максимално допустимата грешка на данните е ± 2,49 процента при ниво на достоверност 95 процента.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

"Нямам идея какво е." Швед търси щастието в творбите на български художници

Шведският артист Йохан Густавсон търси щастието в творби на български художници. Той е куратор на изложбата “Happy” в софийската галерия „Структура“, където е събрал произведения на Недко Солаков, Искра Благоева, Спартак Дерменджиев и Коста Тонев. Събитието обаче е предшествано от нещастна случка. Източник Радио Свободна Европа / Уведомете за фалшива […]