Русия няма да разследва катастрофата с Пригожин съгласно международните правила

NetNews

Русия е информирала бразилския орган за разследване на самолетни инциденти, че няма да разследва катастрофата на бразилския самолет Embraer (EMBR3.SA), в която загина Евгений Пригожин, съгласно международните правила „в момента“, съобщиха от бразилската агенция пред Reuters във вторник.

Пригожин, двама висши лейтенанти от неговата група „Вагнер“ и четирима бодигарди, бяха сред 10-те души, които загинаха, когато Embraer Legacy 600 се разби северно от Москва миналата седмица.

Той загина два месеца след деня, в който организира кратък бунт срещу руското военно ръководство.

Бразилският център за изследване и предотвратяване на аеронавигационни инциденти (CENIPA), в интерес на подобряването на безопасността на въздухоплаването, заяви, че ще се присъедини към водено от Русия разследване, ако бъде поканена и разследването се проведе съгласно международните правила.

Руските авиационни власти не бяха длъжни да кажат „да“ на CENIPA, но настояванията за такова дойдоха, тъй като САЩ и други западни правителства подозират, че Кремъл стои зад катастрофата на 23 август с Embraer Legacy 600, който има добро досие за безопасност .

Кремъл отрича всякакво участие. Пригожин публично критикува стратегията на Москва за войната в Украйна.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Златокосата Лили се показа по розов сутиен

Лилия Ермак е родена в Чукотка. Рускинята е отхвърлила предложение на Кристиано Роналдо за среща, преди време, сочат мълвите около красавицата. Тя е известен модел. И често споделя снимки в Инстаграм: <blockquote class=“instagram-media“ data-instgrm-captioned data-instgrm-permalink=“https://www.instagram.com/p/CwacAdMt4gb/?utm_source=ig_embed&amp;utm_campaign=loading“ data-instgrm-version=“14″ style=“ background:#FFF; border:0; border-radius:3px; box-shadow:0 0 1px 0 rgba(0,0,0,0.5),0 1px 10px 0 rgba(0,0,0,0.15); margin: […]