Русия праща в Беларус 170 танка и още много военна техника

NetNews

Около 170 танка, до 200 бойни машини на пехотата (БМП)и до 100 оръдия и минохвъргачки ще пристигнат в Беларус от Русия, за да бъдат използвани в състава на регионална групировка войски. Това съобщи началникът на отдела за международно военно сътрудничество на Министерството на отбраната на Беларус Валерий Ревенко, цитиран от ТАСС.

„Общата численост при пристигане в Република Беларус ще бъде до 9000 души личен състав, около 170 танка, до 200 БМП (бойни машини на пехотата бел.ред.) и до 100 оръдия и минохвъргачки с калибър над 100 мм“, написа той на страницата си в „Туитър“.

Президентът на Беларус Александър Лукашенко на 10 октомври обяви началото на формирането на Регионална група войски. Според него решението за използване на групировката, взето по време на преговорите с руския президент Владимир Путин, е причинено от изостряне на ситуацията по западните граници на съюзната държава. Министерството на отбраната на републиката съобщи на 15 октомври за пристигането на първите влакове с руски военнослужещи в Беларус. Според министерството на отбраната на Беларус общата численост на руските военнослужещи в регионалната групировка на войските ще бъде около 9 хиляди военнослужещи.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

ЕС наложи нови санкции срещу Иран

Европейският съюз обяви в понеделник, че е наложил нови санкции срещу Иран заради предполагаеми нарушения на човешките права в страната, предаде БНР. Новите мерки са насочени срещу 11 физически лица и четири организации, включително т.нар. Иранската морална полиция и правоприлагащите сили. ЕС отбеляза в Официален вестник на Европейския съюз, че […]