Русия с нов рекорд

NetNews

Средната лихва по ипотечните кредити на руските банки през месец май достигна историческо дъно от 6.17%, а срокът на кредита актуализира рекорда – 22 години и 8 месеца, по данни на Централната банка.

Според статистиката на регулатора средният лихвен процент по ипотеката е спаднал с 1,47 процентни пункта до 6,17%, което е най-ниската стойност от 2018 г. насам (Централната банка не публикува по-ранни данни).

В същото време срокът на кредита скочи до максимум 272,3 месеца, или 22 години и 8 месеца. През май цифрата се е увеличила с почти 9 месеца.

Това се случва на фона на забавянето на ипотечното кредитиране в страната. По-рано Централната банка съобщи, че банките миналия месец са намалили издаването на ипотечни кредити с 25,9% в сравнение с април – до минимум 36 600 заеми. Обемът на издадените ипотеки намалява с 13,6% до 139,7 млрд. рубли.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Китай разкритикува "напразните" усилия на НАТО да го очерни

Китай осъди днес „напълно напразните“ усилия на НАТО да го „очерни“, след като алиансът публикува вчера новата си Стратегическа концепция, определяща Пекин като заплаха за неговите интереси, предаде Франс прес. „Този така наречен документ „Стратегическа концепция“ на НАТО игнорира реалността и представя изопачено фактите“, реагира говорителят на китайското министерство на […]