Русия твърди, че „Вагнер“ е завзела още два района в Бахмут

NetNews

Бойци от руската наемническа групировка „Вагнер“ са завзели още два района в украинския град Бахмут, съобщи руското Министерство на отбраната в събота.

Щурмови отряди на „Вагнер“ са напреднали, завземайки два квартала в северните и южните покрайнини на Артьомовск (руското название на града – бел. ред.), докато останалите в града части на украинските въоръжени сили отстъпват и умишлено разрушават инфраструктурата и жилищните сгради, заяви говорителят на руското отбранително министерство генерал-лейтенант Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

Ройтерс отбелязва, че не може да потвърди информацията чрез независими източници.

Във вчерашната си сводка за развоя на събитията британското разузнаване отбеляза, че украинските войски са били принудени да се изтеглят от някои части на Бахмут, тъй като през последните два дни Русия извършва нова атака, с интензивен артилерийски обстрел.

Източник Mediapool.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

VІ блок на АЕЦ "Козлодуй" спря за ремонта на теча

Шести блок на АЕЦ „Козлодуй“ e спрян в събота, както бе обявено преди дни от ядрената централа. Това сочат оперативните данни, според които VІ блок е с нулев товар, а V – работи с малко под мощността си от 1000 МВ. Изключването от системата е заради планирани превантивни дейности заради […]