Русия твърди, че за ден е унищожила 28 украински военни обекта

NetNews

Русия твърди, че за ден е унищожила 28 украински военни обекта

Снимка: БГНЕС

Министерството на отбраната на Русия обяви, че при въздушни удари през вчерашния ден са били унищожени 28 обекта на военната инфраструктура, принадлежащи на Украйна, предава БГНЕС.

Още по темата

1 апр 2022 07:00

93

Говорителят на министерството Игор Конашенков заяви, че от началото на войната са унищожени общо 124 самолета и 80 хеликоптера, 345 безпилотни летателни апарата (БЛА), 1826 танка и различни бронирани машини, 195 многоцевни ракетни установки, 766 гаубици и минохвъргачки и 1704 частни военни превозни средства.

Войната на Русия в Украйна, започнала на 24 февруари, беше посрещната с международно възмущение, като Европейският съюз, САЩ и Обединеното кралство, наред с други страни, въведоха строги финансови санкции срещу Москва.

По данни на Агенцията на ООН за бежанците над 4 милиона украинци са избягали в съседни страни, а още милиони са разселени в страната.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Евгения Раданова: Вложих целия си живот в спорта

В рубриката „Златните“ тази седмица ви срещаме с олимпийската медалистка по шорттрек Евгения Раданова. Тя е единственият български спортист, участвал както на Зимни, така и на Летни олимпийски игри. Шорттрекът навлиза в живота ѝ по „вина“ на нейните родители. Изключително много са харесвали фигурното пързаляне и през 1987 г. а […]