Руските войски напредват в битката за Авдеевка

NetNews

В Източна Украйна продължават да се водят ожесточени боеве, въпреки че интензитета на сраженията не е толкова висок в сравнение с началото на инвазията. Авдеевка според мнозина се е превърнал във втория Бахмут.

Руските войски в последно време са напреднали в битката за източния украински град Авдеевка, съобщи британското министерство на отбраната във всекидневната си разузнавателна сводка, публикувана в социалната платформа „Екс“, цитирана от ДПА, предаде БТА.

„Най-вероятно руските сили са напреднали до подстъпите на контролирания от Украйна коксохимически завод в Авдеевка“, се казва в сводката. Обширният промишлен комплекс, в който се произвеждат коксови въглища и разнородни химикали, е ключова стратегическа позиция в северната част на града, откъдето минава важен главен път.

Ако руските войски успеят да превземат завода, това ще затрудни доставките за украинската армия, сочи британското военно разузнаване. „От друга страна промишленото съоръжение осигурява на Украйна отбранително предимство на местна почва и е възможно Русия да претърпи значителни загуби на военнослужещи, ако опита да предприеме нападение срещу завода“ е мнението на британското министерство на отбраната. То публикува ежедневна сводка от началото на руската инвазия в Украйна през февруари миналата година. Москва съответно обвинява Лондон във водене на кампания за дезинформация относно бойните действия, посочва ДПА.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Три грипни щама ще циркулират този сезон

Три грипни щама се очаква да върлуват през този грипен сезон: „Виктория“, „Уисконсин“ и „Дарвин“, като и трите са включени в актуалната противогрипна ваксина. Това съобщи главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев в четвъртък. Той обясни, че не може да се каже кой от трите щама ще доминира […]