Руските сили атакуват хаотично Херсонска област

NetNews

През изминалото денонощие руските сили са обстреляли здравно заведение, център за детско творчество и жилищни квартали в Херсонска област.

„Руските войски обстрелваха хаотично Херсон. Центърът, Днепровски район и район „Корабелни“, бяха атакувани от врага. В града бяха повредени жилищни блокове, частни къщи, магазини, офиси, здравно заведение и център за детско изкуство. За щастие нямаше жертви“, съобщиха от полицията в Херсонска област.

Както беше отбелязано, населените места в Бериславски и Херсонски райони бяха подложени на руски обстрел. Вражески снаряди повреждат къщи и автомобили в Пониативка, Садове, Степановка, Комишани и Антонивка. В Томина балка са повредени жилищни сгради и електропровод, има пострадали домашни животни.

Както съобщиха от полицията, руските войски продължават масираните бомбардировки по десния бряг на Херсонска област, опитвайки се да унищожат ключови инфраструктурни обекти и да нанасят масирани удари по жилищни райони,.

През последното денонощие руската армия е нанесла 48 удара по Херсонска област.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Заплатите в Спешната помощ скачат с 22%, тези в РЗИ-тата с 20 на сто

Възнагражденията по категории персонал в Центровете за спешна медицинска помощ се увеличават с 22 на сто, а тези в Регионалните здравни инспекции скачат с 20 %. Промените бяха договорени на заседание на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в здравеопазването. То беше свикано по инициатива на Федерацията на синдикатите в здравеопазването, […]