Руските спецслужби са бесни на Путин, искат да бъде обявено военно положение и пълна мобилизация

NetNews

Специалните служби на Руската федерация поискаха от Владимир Путин незабавното уволнение на ръководителя на руското министерство на отбраната Сергей Шойгу и началника на Генералния щаб на руската армия Валерий Герасимов. Това съобщава Bloomberg, позовавайки се на петима източника, близки до Кремъл.

Тази теза е популярна сред хардлайнерите в руските служби, или така нареченото по-твърдо ядро. По-специално, става дума за привърженици на по-агресивна война срещу Украйна. След опит за бунт от Евгений Пригожин те бяха недоволни от слабата реакция на ръководителя на Руската федерация към предателя.

Сега те открито изразяват съмнения относно способността на Путин, като президент, да противодейства на подобни предизвикателства на високо ниво. Някои ключови структури за държавна сигурност на Руската федерация са подкрепили опитите на Пригожин да отстрани Шойгу и Герасимов от постовете им.

Сега те продължават да настояват за тяхното елиминиране, а също така изискват от Путин да въведе военно положение и пълна мобилизация.

Расте недоволството сред руските елити от начина, по който Русия провежда войната си срещу Украйна. Олигарсите губят пари ежедневно заради санкциите, а военното командване на Русия е подлагано на огромни критики заради неуспеха на „специалната военна операция“. Освен това руската армия търпи невиждани загуби на фронта.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Районна прокуратура – Самоков пое разследването за намерените в изоставен бус на АМ "Тракия" мигранти

Районна прокуратура – Самоков, Териториално отделение – Ихтиман, разследва незаконно превозване на мигранти по магистрала „Тракия“, съобщиха от пресцентъра на районната прокуратура, цитирани от БТА. След 09:00 ч. днес е получен сигнал в Областната дирекция на МВР в София за изоставен микробус на автомагистрала „Тракия“ в района на град Костенец […]