Руският самолет А-50 е бил свален от изтребители-призраци?

NetNews

В Русия една от версиите за свалянето на разузнавателния самолет А-50 от украинските сили е свързана с изтребители, които не съществуват: западните F-16.

Теорията гласи, че именно с такива изтребители Украйна е успяла да свали руския разузнавателен самолет над Азовско море, както и да повреди Ил-22М. Проблемът на тази версия е, че Украйна все още не е получила обещаните от НАТО бойни изтребители F-16.

Подобни налудничави теории от Москва не са изненада, защото руснаците вече съобщават дори за унищожени самолети F-16 в Украйна. Секретарят на Съвета за национална сигурност на Украйна Олексий Данилов заяви, че вече се наблюдава страшен „вой“ сред окупаторите, защото „те дори не могат да си представят, че имаме способността да правим такива неща“.

Данилов посочи, че Украйна ще унищожава всички обекти, които нарушават въздушното ѝ пространство. Що се отнася до времето за получаване на изтребители F-16, Данилов казва, че Украйна трябва да изчака още малко. Когато украинските въоръжени сили получат възможност да атакуват с F-16, ще се случи следното: „Те (окупаторите) изобщо няма да има къде да се движат тук, защото това е оръжие от друго ниво. То определено няма да позволи на руснаците да доминират в небето ни“, каза Данилов.

Свалянето на руския самолет А-50 е сериозен имиджов, освен финансов, удар по руските терористи. По непотвърдени данни на Киев на борда на самолета е летял и високопоставен военен, най-вероятно генерал от руската армия.

Украинските въоръжени сили не съобщават с какви средства са атакували А-50 и Ил-22М. Разузнавателният самолет А-50 обичайно лети на голямо разстояние от зоната на бойните действия.

Авиационният експерт Валерий Романенко заяви, че цената на един самолет А-50 е половин милиард долара и успешната мисия на украинските ВВС е сериозен удар по Москва. Този самолет може да следи не само случващото се във въздуха на огромно разстояние, но и движението на сухопътните сили и бронетехника, което го прави много ценен стратегически. Романенко обърна внимание на факта, че руският А-50, свален на 14 януари, не е просто модернизиран, а най-новият самолет от тази серия.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Ивайло Папов: Сглобката не изчегърта корупцията, но опитва да заличи "Аз съм българче"

„Трябва да защитим Иван Вазов от соросоидите, които са решили, че е следващата българска ценност, която трябва да бъде унищожена. От „Сглобката“ вече дори не могат да се прикриват, че основната им цел е унищожението на българския народ и националните ни символи.“ Това заяви народният представител от „Възраждане“ Ивайло Папов […]