Руското посолство в България: Гордеем се с Георги Гергов!

NetNews

"Гордеем се с това, че Русия има такъв приятел, истински патриот на България и Пловдив, който вече няколко десетилетия не на думи, а на дело помага да запазва и да развива приятелските отношения между руския и българския народ." Това написаха от посолството на Русия в България по адрес на бизнесмена Георги Гергов – почетния консул на Русия в Пловдив, изключен от Националния съвет на БСП през януари 2021 година.

Ето какво гласи още обръщението:

"Бихме искали да обърнем вниманието на посетителите на страницата на Посолството във Facebook, че от 2008 година почетен консул на Русия в Пловдив е предприемачът Георги Гергов.

Нашият почетен консул взема активно участие в мероприятия, които имат за цел укрепването на руско-българските отношения, той направи доста за развитието на междурегионални връзки, запазването на паметници на общата история на Русия и България. При това тази работа беше започната от Георги Гергов още преди 2008 година.

С неговата подкрепа се провеждат мащабни мероприятия, посветени на укрепването на руско-българските отношения, включително шествията на "Безсмъртния полк" и акцията "Георгиевската лентичка", великолепни концерти и запомнящи се задълго поздравления на ветерани.

Със съдействието на Георги Гергов Русия през 2011 г. стана официален партньор на Международния панаир Пловдив и от 2013 г. поднови участието в неговата работа в пълен формат, а през 2019 г. Русия беше страна-партньор на форума, което допринася до растежа на икономическия авторитет на нашата страна на Балканите.

Нашият почетен консул оказва всестранна подкрепа на катедрата по руски език и Центъра за руски език към Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", включително в рамките на руско-български научни и образователни проекти.

И това далеч не е всичко. Гордеем се с това, че Русия има такъв приятел, истински патриот на България и Пловдив, който вече няколко десетилетия не на думи, а на дело помага да запазва и да развива приятелските отношения между руския и българския народ".

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Рецепта на деня: Банички с картофен пълнеж

Необходими продукти: 125 грама масло 150 грама заквасена сметана 0,5 кг. брашно 300 грама картофи 300 грама мляко 4 яйца Начин на приготвяне: Брашното се пресява през сито, добавят се 250 грама мляко, 2 яйца, 1 супена лъжица масло, 2 супени лъжици заквасена сметана. Замесва се тесто. Разделете тестото на […]