Руснаците влязоха в ТОП 3 на тази луксозна класация

NetNews

Според Betterhomes най-големите купувачи на имоти в Дубай през третото тримесечие на 2023 г. са били лица с висока нетна стойност (HNWI) от Индия, Обединеното кралство и Русия. В ТОП 10 влизат още инвеститори от Египет, ОАЕ, Турция, Пакистан, Италия, Ливан и Франция.

Прогнозите са, че ОАЕ ще посрещнат 4500 милионери тази година, вторият най-голям брой от всяка страна след Австралия.

През 2022 г. 5200 милионери са се преместили в ОАЕ, което е най-високият процент на миграция на богати в която и да е страна в света.

Цените на жилищните имоти в Дубай са се повишили с 16,9% през годината, приключваща през юни 2023 г., най-бързият темп на растеж от 2014 г., според последните данни на CBRE.

През третото тримесечие на 2023 г. ситуацията в челната тройка беше малко по-различна. Британските граждани са най-активните купувачи на имоти в Дубай, следвани плътно от индийците. Сега индийските граждани изпреварват британците. Русия запази третото място.

Една от водещите агенции за имоти в България – Luximmo, предлага и пълно обслужване на български клиенти за покупка на имоти в Дубай. На разположение на нашите сънародници са десетки актуални предложения от пазара, както и професионален български консултант по имоти в Дубай, който поема клиентите на място и им съдейства в цялостния процес.“

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Наско Сираков с ултиматум към Андриан Краев

Ще подпише ли Андриан Краев нов договор с Левски? Този въпрос продължава да вълнува „сините“ запалянковци, които се надяват на положителна развръзка час по-скоро. Наско Сираков е поставил интересен ултиматум на 24-годишния халф, съобщава БЛИЦ. Намиращият се в отлична форма Краев трябва сам да определи датата, на която да каже […]