Ръкопис на „Lovely Rita“ на Бийтълс, оценен на 650 хил. долара, се предлага на търг

NetNews

Ръкопис на текста на песента Lovely Rita от „Бийтълс“ ще бъде предложен на търг по време на 56-ия Калифорнийски международен панаир на антикварните книги от 9 до 11 февруари в Сан Франциско, съобщи ДПА, цитирана от БТА.

Ведрата любовна песен е от втората страна на албума Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band. Тя е за измислена продавачка на билети. Това е първият ръкопис на текста. Оценен е на 650 000 щатски долара.

<blockquote class=“twitter-tweet“><p lang=“en“ dir=“ltr“>Handwritten draft of Beatles&#39; &#39;Lovely Rita&#39; lyrics to be available at San Francisco exhibition <a href=“https://t.co/ez4HOa5CKv“>https://t.co/ez4HOa5CKv</a></p>&mdash; SFGATE (@SFGate) <a href=“https://twitter.com/SFGate/status/1749053913926447265?ref_src=twsrc%5Etfw“>January 21, 2024</a></blockquote> <script async src=“https://platform.twitter.com/widgets.js“ charset=“utf-8″></script>

Текстът е написан с химикал върху лист хартия, откъснат от тетрадка със спирала. На листа има зачеркнати думи, коментари и алтернативни фрази. Той се продава в рамка, заедно с обложката на албума Sgt. Pepper и малка табелка.

Ръкописът се продава от Biblioctopus Rare Books.

„Такива неща не се появяват често на пазара, а когато се появят, не винаги са толкова значими“, казва Сузан Бене от Асоциацията на антикварните книжари в Америка, която организира панаира.

Калифорнийският международен панаир на антикварните книги е ежегодно изложение на редки и антикварни издания, карти, ръкописи и фотографии. Сред другите ценни предложения са оригиналната корица на „Лявата ръка на мрака“ от Урсула Ле Гуин , както и карта на Сан Франциско от 1911 г.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

САЩ: Ситуацията в Украйна е ужасна, предстоят критични месеци

Следващите няколко месеца ще бъдат критични за Украйна, обяви Белият дом в контекста на предоставянето на допълнително финансиране на Киев и продължаващите военни действия с ограничени ресурси. „Следващите няколко месеца ще бъдат критични. Руснаците продължават да обстрелват Украйна с дронове и ракети. Въпреки че фронтовата линия не се е променила […]