Рязането на дървета по ул. „Ямболен” се прави от „Напоителни системи” заради Главния напоителен канал 7 в Ямбол

NetNews

Сеч на дървета и разчистване на саморасла растителност в участък от ул. „Ямболен” в последните няколко дни в Ямбол се извършва от „Напоителни системи“-клон Средна Тунджа ЕАД в Сливен. Това потвърди пред NetNews управителят инж. Пламен Иванов. Множество сигнали на читатели постъпиха в редакцията по повод масовата премахване на дървета и храсти в района от моста на Търговията до железопътния прелез в южна посока.

Разчистването е с цел поддръжка на Главния напоителен канал 7 и в отговор на сигнали от страна на фирми, включително заради засегнати електропроводи, обясни инж. Пламен Иванов. От „Напоителни системи“-клон Средна Тунджа увериха, че са снабдени с всички нужни документи, включително заповед на кмета на Ямбол, която разрешава сечта.

Оглед на място показва, че растителността в конкретни участъци е нарушила целостта на бетонната облицовка на канала. Граждани на Ямбол обаче роптаят срещу изсичането на големи и здрави дървета, които са свикнали да виждат десетилетия наред по цялото протежение на улицата.

Най-големите дървета са най-опасни, коментира инж. Иванов и даде примери с падащи сухи клони при силен вятър, риск от скъсване на елементи от електропреносната мрежа и ерозия на самия канал от кореновата система.

Пред NetNews управителят на дружеството съобщи, че се планира почистване на наносите по канала, както и отново изрязване на растителност и в други обекти в Ямбол – в района на „ХЕС” и на базата на „Напоителни системи”.

Изсечените дървета по ул. „Ямболен” ще бъдат складирани в базата на дружеството.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

5 ползи за здравето от пиенето на греяно вино

Греяното вино, освен възхитителна и ароматна напитка, любима покрай празниците, се отличава също така с редица ползи за здравето. Произхождаща от древни традиции, тази топла и подправена смес от вино и природни аромати се е превърнала в синоним на зимните събирания и празничните тържества. Освен успокояващия си вкус, греяното вино […]