Само тези две партии влизат в общинските съвети на Джебел и Ардино

NetNews

Две партии ще имат представителство в Общинския съвет в Джебел през новия мандат, сочи публикуваното решение на Общинската избирателна комисия. Това са ДПС и ГЕРБ, получили съответно 4200 и 376 гласа, брои БТА.

Квотата за един общински съветник е 165 гласа, а местата в Общинския съвет са 29. ДПС ще бъде представлявана от 27 съветници. Партия ГЕРБ ще бъде представена от двама съветници.

В предходния мандат в местния орган имаше представители на три политически формации: ДПС с 20 съветници, ГЕРБ с шестима и „Съюз на демократичните сили“ – с трима.

Две са партиите, които ще имат представителство в Общински съвет в Ардино, става ясно от публикуваното решение на Общинската избирателна комисия.

В 29-местния Общински съвет квотата за един общински съветник е 218 гласа. Така през новия мандат 2023 – 2027 г. ДПС ще бъде представлявана от 25-ма съветници. Партия ГЕРБ ще бъде представена от четирима съветници.

В предишния мандат съветниците от ДПС бяха 23-ма, а от ГЕРБ – шестима.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Селин Дион с първа поява след тежката диагноза (ВИДЕО)

След като на 8 декември 2022 г., Селин Дион обяви отмяната на концертите си поради заболяване, певицата изчезна от сцената. Новината дойде от нейното обкръжение и това разтревожи феновете ѝ. Но на 30 октомври, тя се появи изненадващо, пише БГНЕС. <blockquote class=“twitter-tweet“><p lang=“fr“ dir=“ltr“>Quand des emblèmes du Québec se rencontrent […]