Сандов: Няма да наруша закона заради ТЕЦ „Марица“ 3

NetNews

Вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов няма да наруши екологичните изисквания, няма да наруши закона и няма да отвори ТЕЦ „Марица“ 3 в Димитровград.
Пред БНТ той увери, че няма нито едно превишаване на въздуха в Димитровград, откакто е затворено предприятието. Това, което ТЕЦ-ът не е изпълнил е предписанията по комплексното разрешително. Протестите на гражданите, които работят към „Марица“ 3 трябва да са към работодателя, който трябва да влезе в изискванията на закона. Аз не мога да застраша екологичното законодателство, за да удовлетворя затова някои хора да работят в условия, които не са добри, подчерта министърът.
Във връзка с изграждането на проекта на АМ „Струма“ през Кресненското дефиле, Сандов отбеляза, че проектът за изграждане на магистралата е в изключително забавяне, защото не е изграден по начина, по който е проектиран. Ние се намираме във фаза на проекта, който поне аз лично не бих нарушил екологичното законодателство, уточни той, цитиран от actualno.com.

Сандов поясни, че това, което в момента спира реализацията на проекта на АМ „Струма“ по последния ОВОС е, че липсват специфични цели за зоната. Ние сме интензивен диалог с МРРБ, но очакваме и от тяхна страна да има определена стъпка, очаква Сандов. Трябва да се направи една обективна оценка и за трите варианта за АМ „Струма“, но в момента, ако нещо се направи би било на парче и застрашава България да влезе в нова наказателна процедура, предупреди екоминистърът.

Наново трябва да се започне с проекта за АМ „Струма през Кресненското дефиле, изтъкна вицепремиерът. „Аз съм готов да съдействам на МРРБ, да отидем в Брюксел, но бих си нарушил принципите в закона“, подчерта Сандов.

Това, което МРРБ направи е, че въведе въпросните ограничители между двете платна и ограничителна скорост, както и полицейска кола на АМ „Струма“ през Кресненското дефиле. Ако в момента тръгнем да изграждаме новия проект, няма да се появи ново трасе от другото страна на планината, а катастрофите ще спрат с настоящите мерки, които са взети, увери Сандов.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Сираков искал да отговори на Ганчев за голия задник, но се спрял заради спомени

Наско Сираков приел с обида изказването на Гриша Ганчев, в което беше замесено името му. На въпрос на фен дали финалът за Купата с Левски е продаден, босът на ЦСКА се изцепи: „С какво да ме купи Сираков, с голия си задник ли?“. Собственикът на „сините“ бил готов да отговори […]