Свиленски: Конституцията е мъглата, зад която управляващите крият нелоялните си практики

NetNews

Така или иначе утре забраната опада. На кой беше нужно това решение на правителството за вдигане на забраната за внос на украинско зърно. Това заяви депутатът от БСП Георги Свиленски в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Когато се изнася няма ДДС. Нека всеки си направи сметката за каква щета става въпрос – никаква“, допълни той.

„Българският парламент два дни се занимаваше с глупости. Понеже с нищо не се занимавахме, ще излезем и във ваканция“, не скри недоволството си депутатът от БСП и припомни, че правителството бе заявило ясен план за бързи законодателни промени през мандата си.

„Какви закони пишат, като не са внесени в парламента? Нека да видим какво ще предложат като промени в Конституцията“, посочи социалистът.

Свиленски прогнозира, че управляващите няма да могат да съберат нужното им мнозинство за промяна на Конституцията. „Конституцията е мъглата, зад която се крият всичките им нелоялни практики – постове, поръчки и власт. Тя е оцеляла през последните 30 години. Не трябва да се променя Конституцията заради грешките на някои управляващи в определено време. Призовавам ги малко по-спокойно с Конституцията“, каза още депутатът от БСП.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Спряна е поръчката за дигитализиране на паркирането в София за 6 млн. лева

Обществената поръчка на „Център за градска мобилност“ (ЦГМ) за дигитализирането на платеното паркиране в София срещу близо 6 млн. лева е прекратена. Съобщението за това е публикувано в сряда, 13 септември. Мотивът е, че на търга се е явил само един кандидат. Както Mediapool писа единствената оферта е на консорциума […]