Северна Корея заплаши с нови оръжия на границата, след като прекрати военния пакт със Сеул

NetNews

Северна Корея заяви в четвъртък, че ще възстанови всички военни мерки, които е спряла съгласно споразумение от 2018 г. с Южна Корея, предназначено да намали напрежението по общата им граница, обещавайки да разположи по-мощни въоръжени сили и нови оръжия, предаде South China Morning Post.

Съобщението на министерството на отбраната на Северна Корея дойде ден след като Южна Корея спря част от междукорейската сделка в отговор на изстрелването на шпионски сателит от Пхенян и заяви, че незабавно ще засили наблюдението по силно укрепената граница със Севера.

„Отсега нататък нашата армия няма да бъде обвързана от Военното споразумение Север-Юг от 19 септември“, се казва в изявлението.

„Ние ще оттеглим военните стъпки, предприети за предотвратяване на военно напрежение и конфликти във всички сфери, включително земя, море и въздух, и ще разположим по-мощни въоръжени сили и нов тип военна техника в региона по протежение на Военната демаркационна линия.“, заяви Северът.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Мексико залови „Ел Нини“, шефа на сигурността на картела Синалоа ВИДЕО

Мексиканската национална гвардия залови в сряда Нестор Исидро Перес Салас, или „Ел Нини“, който е обвинен, че ръководи сигурността на фракцията на картела Синалоа, оглавявана от синовете на основателя Хоакин „Ел Чапо“ Гузман, предаде „Инкуайър“ Перес Салас е бил задържан в Кулиакан, Синалоа, важна точка за картела, и е бил […]