Северна Корея няма да участва на Олимпиадата в Пекин

NetNews
Северна Корея няма да участва на Олимпиадата в Пекин

Снимка: архив, БГНЕС

Корейската народнодемократична република (КНДР) няма да изпраща делегация на Олимпийските игри в Пекин, които започват на 4 февруари, заради „враждебната обстановка“ и опасенията от коронавируса, съобщи Ройтерс. Страната също така обвинява САЩ, че опитват да провалят успешното провеждане на Олимпиадата.

КНДР е в пълен локдаун по време на пандемията, включително търговски и дипломатически. Местният Олимпийски комитет пък е наказан до края на 2022 г., след като не изпрати спортисти в Токио миналото лято.

В обръщението си КНДР критикува държави като САЩ, Австралия, Великобритания и Канада за това, че обявиха пълен дипломатически бойкот на Олимпийските игри, но въпреки това ще изпратят пълни отбори в Пекин, предаде БНР.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Откраднаха 100 литра гориво и 25 кг месо от имот в ямболското село Гълъбинци

В РУ Тунджа е образувано досъдебно производство за кражба от частен имат в село Гълъбинци, съобщават от полицията в Ямбол. На 6 януари е постъпил сигнал, че през изминалата нощ от имота на 68-годишен мъж е извършена кражба на около 100 литра дизелово гориво и около 25 килограма месо. На […]
РУ Тунджа Ямбол