Северна Македония ще обяви кризисно състояние

NetNews

Очаква се в четвъртък правителството на Република Северна Македония да обяви кризисно състояние за електроенергията и топлинната енергия, потвърдиха правителствени източници, цитирани от МИА.

Решението трябва да влезе в сила от 1 септември и беше обявено от министъра на икономиката Крешник Бектеши на последната пресконференция с директора на компанията „Електроцентрали на Северна Македония“ (ЕСМ) Васко Ковачевски.

Правителството уверява, че през предстоящия зимен период няма да има ограничения на тока. „Няма да има ограничения на електроенергията, нито се очакват, ако всичко върви според плана на ЕСМ“, каза Бектеши на пресконференцията с директора на ЕСМ, на която представи мерките за икономии на правителството в навечерието на зимата.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Милен Любенов: Коалиция на ПП и ДБ с ГЕРБ и ДПС е невъзможна. Избирателите трудно ще я приемат

Електоралният корпус на която и да е политическа партия много трудно може да бъде разширен. Това мнение изрази пред БНР политологът Милен Любенов. Според него това е валидно както за старите, така и за новите партии. Ако се стигне до електорално преобръщане за някоя от партиите, това ще се дължи […]