Селски кмет залови група нелегални мигранти

NetNews

Кметът на бургаското село Трояново залови група нелегални мигранти преди дни. Някои от тях са били в тежко състояние. Сред бежанците е имало и нахапан от куче, съобщи БНТ.

Въпреки, че селото е далеч от границата мигрантският поток от тук не е за пръв път. Залавянето на мигрантите е станало в сряда. Кметът Димитър Николов разказа, че преди дни е бил подаден сигнал на телефон 112 за забелязани мигранти в землището на село Трояново. Задържал е трима души, а малко по-късно на път към кметството се появили още трима мигранти.

„Хората бяха видимо изнемощели. Оказахме им съдействие с храна и дрехи. На единия оказахме бърза помощ, тъй като ръката му беше ухапана от куче. Доста време обаче чакахме органите да дойдат да ги приберат“, разказа Димитър Николов, кмет на с. Трояново.

По думите му, едната група мигранти е била от Афганистан, а другата от Сирия. Местни хора също са помогнали да им окажат медицинска помощ.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Белгия с нова голяма помощ за Украйна

Белгийското правителство ще одобри днес изпращането на допълнителна военна помощ за 12 милиона евро за Украйна, съобщиха местни медии. Отбелязва се, че Белгия досега е осигурила за украинската отбрана срещу руското нашествие подкрепа за 45 милиона евро, включително гаубици. Министърът на отбраната Людивин Дедондер уточнява, че ще бъдат осигурени автоматични […]