Силното поскъпване продължава

NetNews

Жилищният пазар на Германия е необичайно силен, сочат данните на Националния статистически институт на страната. С близо 11% са се повишили цените в сегмента през второто тримесечие на текущата година спрямо същия период на миналата. Подобен темп на поскъпване не се наблюдавал от началото на 2000 г.

Цените на единичните жилища и тези разположени в сгради с един собственик в големите германски градове, като Берлин, Хамбург, Мюнхен, Кьолн, Франкфурт, Щутгарт и Дюселдорф, отчитат поскъпване средно с 14.7%. При кондоминиумите ръстът е 12.9%.

Силното поскъпване засегна не само градовете, но и селата, сочат данните на националната статистика. При последните увеличението през второто тримесечие на тази година спрямо същия период на миналата е 11.8%.

Рязко поскъпване се наблюдава и в цената на парцелите в Берлин. През юли те вече са с 26% по-скъпи спрямо януари. В някои райони на германската столица увеличението е достигнало 89%.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Няма да глобяват преброилите се онлайн, ако не предадат кода си

2 152 368 души са се преброили електронно, показват данните на Националния статистически институт към днешна дата. Всеки, който успешно е попълнил преброителната карта онлайн, е получил на имейла си уникален преброителен код. Кодът от електронното преброяване е от 15 цифри и съдържа служебна кодирана информация – за общината, контролния […]