Синът на режисьора Анг Лий е ще изиграе Брус Лий в биографичен филм

NetNews

След трагичната смърт на иконата на бойните изкуства и актьор Брус Лий през 1973 г., през годините се разработват много проекти, които се опитват да опишат историята на живота и цялостната биография на Лий. Умирайки на 32-годишна възраст, влиянието на Лий върху киното засяга много хора от света на бойните изкуства и той се смята за ключова фигура в хонконгските екшъни от 70-те години на миналия век. Сега „Deadline“ съобщава, че Анг Лий ще режисира биографичен филм за живота на Брус Лий, а режисьорът на „Планината Броукбек“ е избрал сина си Мейсън Лий за ролята на героя на бойните изкуства, пише БГНЕС.

Анг Лий ще режисира „Брус Лий“ за 3000 Pictures на Sony, а синът на режисьора Мейсън Лий ще изпълнява главната роля. Засега сценаристът на филма „Ловецът на лисици“ Дан Футерман работи по сценария на филма, а до момента не са избрани други актьори за филма. Мейсън Лий е известен с ролята си на Теди в „Поредният ергенски запой“ заедно с Брадли Купър, Ед Хелмс и Зак Галифианакис, както и с малки роли във „Fresh Off the Boat“ и във филма „Billy Lynn’s Long Halftime Walk“ от 2016 г.

Преди предстоящата си работа по „Брус Лий“ Анг Лий постига слава с друг филм за бойни изкуства, който се превръща в световен феномен след излизането си през 2000 г: „Тигър и дракон“. Филмът печели над 213 млн. долара в боксофиса при бюджет от 17 млн. долара и става най-печелившият чуждоезичен филм в историята на вътрешния боксофис на САЩ. След успеха му Анг Лий режисира „Планината Броукбек“ и „Животът на Пи“ – и за двата филма печели „Оскар“ за най-добър режисьор, като става първият небял режисьор, спечелил в тази категория.

В ранните си години Брус Лий изучава множество форми на бойни изкуства, включително джудо, карате, бокс и смесени бойни изкуства. Той открива славата си като актьор с ролята на помощника Като в телевизионния екшън сериал „Зеленият стършел“ през 60-те години на миналия век, но мечтае за по-важни роли във филми и телевизионни предавания, където да бъде главен герой.

През 1972 г. Брус Лий има шанса да се превъплъти в ролята на китайския монах Кейн във филма „Кунг-фу“, но е пренебрегнат в полза на белия актьор Дейвид Карадайн за ролята. Това директно довежда до напускането на САЩ от Лий, за да се занимава с филми в процъфтяващата киноиндустрия на Хонконг, което в крайна сметка се оказва най-доброто решение за кариерата на актьора, тъй като той се снима в редица популярни филми от онази епоха. Точно преди „Enter the Dragon“ да излезе на екран в Съединените щати през 1973 г., Брус Лий умира внезапно на 32-годишна възраст, което по-късно е описано като алергична реакция към успокояващото мепробамат, и официално е посочено като „смърт поради нещастен случай“

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Русия се опитва да покани Ердоган

Москва работи за провеждането на среща между президентите на Турция и на Сирия Реджеп Тайип Ердоган и Башар Асад в Русия. Това съобщи специалният представител на руския президент за Сирия Александър Лаврентиев в интервю за телевизия „Ал Арабия“, цитирано от ТАСС. Наскоро Ердоган не изключи възможността да се срещне с […]