Скандални тайни за катарския президент на ПСЖ

NetNews

Катарският президент на Пари Сен-Жермен Ал Хелайфи е замесен в покрита от правосъдието афера за изнудване и злоупотреба, свързани със съмнителния избор на Катар за домакин на световното, пише Телеграф.

Това става ясно от публикувано разследване във френския в. „Либерасион“ за личността на катареца, който, на всичко отгоре, е и президент на Асоциацията на европейските клубове (ЕСА).

Според „Либерасион“ Ал Хелайфи е участвал в заговор за затварянето на френско-алжирски бизнесмен с компрометиращи доказателства за избора на страната за домакин на мондиала тази година.

В тях било посочено името на президента на ПСЖ. Затова на 13 януари 2020 г. Въпросният бизнесмен е арестуван в Катар, като е държан зад решетките до 1 ноември същата година.

В чувствителната информация, с която разполагал, името на шефа на ПСЖ се появява много често като един дейните участници в организирането на „обработката“ на членове на ФИФА, за да гласуват за Катар като домакин на световното.

Мъжът, подложен на интензивен психологически натиск, е освободен едва след като достави документите на адвокатите на Ал-Келаифи чрез поверително споразумение.

Според френското издание арестът би бил организиран единствено и изключително по заповед на самия емир на Катар.

Жертвата на това събитие е 41-годишен френско-алжирски бизнесмен, който живееше в Катар със съпругата и децата си. Името му се пази в тайна, неговият юридически екип го представлява в предоставянето на информация за разследването на „Либерасион“.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Експерт подозира, че Русия стои зад повредите на "Северен поток"

Германският експерт по сигурността Йоханес Петерс подозира, че Русия стои зад повредите на газопроводите „Северен поток“ в Балтийско море, предаде ДПА. „На пръв поглед, разбира се, изглежда някак абсурдно да унищожиш собствените си газопроводи“, заяви днес пред телевизия А Ер Де експертът от Института за политики в областта на сигурността […]