Слави Трифонов празнува рожден ден

NetNews

Слави Трифонов празнува рожден ден. Лидерът на ИТН е роден на 18 октомври 1966 година в Плевен.

Слави Трифонов e български певец, музикант, телевизионен водещ, шоумен, продуцент и политик – председател на партия „Има такъв народ“, на която е учредител.

Името му се свързва най-често с телевизионните предаванията „Ку-ку“, „Каналето“, „Хъшове“, „Шоуто на Слави“, „Вечерното шоу на Слави Трифонов“, също с музикалната група „Ку-Ку бенд“, собствената му телевизия „7/8“ и политическата партия „Има такъв народ“.

Завършва Музикалната гимназия с виола, а по-късно и Българска държавна консерватория.

Заедно с Петър Курумбашев и Любен Дилов-син Слави Трифонов е първият продуцент на частна продукция в Българската национална телевизия.

Като певец от 1993 година заедно с групата си Ку-Ку бенд по време на цялата си кариера в телевизионния бизнес в страната издава 22 албума и има над 300 песни. Прави множество турнета из цялата страна, както и едно турне в САЩ и Канада.

След участието на екипа на предаването „Каналето“ в протестите срещу правителството на Жан Виденов през 1997 година, дълги години Слави Трифонов изразява своята гражданска позиция относно актуални въпроси в страната чрез ефира на предаването „Шоуто на Слави“.

През 2015 година става председател на Инициативен комитет за организирането на референдум за промяна на политическата система с шест въпроса. В последното телевизионно предаване на „Шоуто на Слави“ на 31 юли 2019 година Трифонов обявява политическия си проект „Няма такава държава“, чиято цел е да превърне предложенията от инициирания от него и сценаристите му референдум през 2016 година.

На 11 юли 2021 година печели парламентарните избори в Република България, след като на 4 април същата година стана втора политическа сила в страната.

На последните парламентарни избори с резултат от 3,83% партията на Слави Трифонов не успя да прескочи прага за влизане в парламента, изгуби първото място във всички райони, където на изборите през ноември 2021 г. беше първа политически сила.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

САЩ: Иран нарушава санкциите на ООН

САЩ заявиха, че са съгласни със западните съюзници, че доставката на Русия на експлозивни дронове от Иран нарушава санкциите на ООН, информира БиБиСи. Киев беше ударен от така наречените дронове „камикадзета“ в понеделник, пуснати от Русия, като се смята, че те са произведени в Иран. САЩ са съгласни с оценката […]