След акцията в „Маринела“: Актове за клиентите и глоба за ресторанта

NetNews

Снощи столичната полицията и СРЗИ проведоха акция в хотел „Маринела“. Причината – в разрез с противоепидемичните мерки ресторантът в хотела е бил пълен с клиенти. Униформените отцепиха района, съобщи бТВ.

Според свидетели униформените нахлуват в панорамния ресторант на 19-я етаж малко след 22 ч. На място е имало около 60 клиенти. Според действащите в момента противоепидемични мерки ресторантите към хотели могат да работят до 22 ч. и то само за гости на хотела.

Клиентът Светослав Велков обясни, че точно си е плащал сметката, когато инспекторите нахлули. Той беше категоричен, че е гост на хотела и не разбира защо е бил задържан за проверка.

Управителят на заведението Христо Йорданов обясни, че не е имало организирано мероприятие и клиентите на различни маси не се познават. „Тази ми е 50-ата година в този занаят. За пръв път ми се случва подобно нещо и мисля, че повече няма да работя“, допълни той.

Полицията състави актове на присъстващите, а РЗИ глоби фирмата, управляваща ресторанта, и както и трима служители за неправилно носене на маски.

Според източници има и арестуван, защото той е отказал да се подчини на полицейско разпореждане. Също така персоналът е съдействал на част от клиентите да излязат през кухнята на заведението, за да не бъдат санкционирани от проверяващите.

„Нарушена е заповед на министъра на здравеопазване – след 22 ч. заведението не може да работи, независимо – гости на ресторанта, на хотела, на София или на Република България“, каза Ина Балабанова, главен инспектор, РЗИ.

Актът на физическите лица е от 300 до 1000 лв., а за собствениците глобата достига 2000 лв.

Провереният ресторант не е под ръководството на хотела, а е нает от частно лице.

Вчера след проверки са затворени още три заведения в столицата заради неспазване на противоепидемичните мерки. В петък, 15 януари, имаше две подобни акции в Пловдив.

Точният брой на затворените заведения, които работят в разрез на правилата, но според източници на bTV, почти всеки ден се затварят нарушители.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Доц. Гроздев: Пандемията влошава ситуацията със затлъстяването

Близо 60% от населението в България е с наднормено тегло и това е рисков фактор при COVID-19, съобщава NOVA. „Всичко е много свързано. Ние се намираме в пандемия от COVID-19, но повече от 20 години се намираме в пандемия от затлъстяване. При него ние всички виждаме резултат, но се борим […]